Sleutels van Stadsgeluk

, 14 oktober 2018

In Sleutels van Stadsgeluk vraagt Evert Sulman aan de beste burgemeester ter wereld hoe een stad opbloeit. Armoede, globalisering, veiligheid, religie. Gamechanger: de Mechelse middenklasse. Wat kan Groningen leren?

Stadjer en kwartiermaker Evert Sulman bezoekt Mechelen (België) om te spreken met burgemeester Bart Somers (Open Vld) en gaat op zoek naar wat een stad doet opbloeien. Somers is de beste burgemeester van de wereld en dat is mede te danken aan de transformatie die sinds zijn aantreden 17 jaar geleden is ingezet. Somers spreekt over wat migratie met de stad doet, de toenemende globalisering, hoe politici polariseren, hoe kinderen een plek krijgen in de stad, hoe de middenklasse de sleutel in handen heeft en de belangrijke rol die kerk in de marge van de samenleving speelt.

De film is intern vertoond bij de gemeente Groningen, wat stof deed opwaaien. Nu is het tijd om het gesprek met andere stadjers te voeren. Hoe kunnen we samen onze stad mooier, leuker, gezelliger, beter maken? De film is gemaakt door Evert Sulman tijdens een queeste naar sleutels naar een bloeiende stad. Evert is verbonden aan Stichting Quartermasters (Kwartiermakers) en is initiator van Groningen Verwelkomt, het Overweeghuis, Stadshelden en Noordermannen Stad.

Meer informatie