Hamelhuys, inloophuis voor (ex)kankerpatiënten heeft een huurcontract

Op 1 mei mocht Josje Hamel de sleutel in ontvangst nemen van ‘haar’ Hamelhuys, inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Hamelhuys heeft haar onderkomen mede te danken aan de inzet van de Groningse Uitdaging én de medewerking van verhuurder Lefier.

Josje Hamel: “Dankzij de warme aanbeveling van onze stichting door de Groningse Uitdaging heeft Lefier ons dit pand voor een mooie prijs verhuurd, zodat we nu echt kunnen werken naar de opening. Voor de exploitatie zijn we bezig met een crowdfundingsactie en ik heb er alle vertrouwen in dat het lukt. Geweldig!”

Hamelhuys_sleutel1Hamelhuys helpt mensen om hun leven met kanker vorm te geven, (ex-)patiënten, maar ook mensen in de directe omgeving. “Het huis wordt gerund door professionals op vrijwillige basis, die vanuit allerlei disciplines mensen steun en ondersteuning bieden. Er zijn in Nederland 80 van dergelijke inloophuizen. Uit alle reacties die ik krijg blijkt dat Groningen ook zo’n huis nodig heeft. Nu we het pand hebben, komt de financiering gegarandeerd rond. En dan hebben we na de zomer niet alleen een digitaal platform, maar ook onze fysieke plek”, aldus Josje Hamel. Hamelhuys is gevestigd aan de Paramaribostraat 33 en gaat als alles goed gaat dus na de zomer open.

Zie voor alle informatie www.hamelhuys.nl

cropped-headerhh2

Pin It on Pinterest

Share This