De Verbinding winnaar Goed Ontmoet Award 2017

27 juni was de dag van Goed Geregeld Groningen, georganiseerd door de Groningse Uitdaging en Link050, op het Noorderpoort College. Een evenement dat in het teken stond van maatschappelijk betrokken ondernemen, en waar voor het eerst de Goed Ontmoet Award 2017 werd uitgereikt. De Verbinding werd de overtuigende winnaar van deze award.

 

Goed Geregeld Groningen 2017 was een zeer geslaagd evenement. Stichtingen en verenigingen konden kiezen uit acht workshops, over onder meer de onderwerpen PR & social media, fondsen & subsidies, en netwerken. En circa 120 mensen kregen en grepen de kans om hun maatschappelijke betrokkenheid nog verder vorm te geven. Op de Beursvloer daagden maatschappelijke organisaties de aanwezige bedrijven uit om een helpende hand te bieden op het gebied van kennis, kunde en/of materialen. Stichtingen en verenigingen pitchten hun vragen met verve, met als resultaat dat er vele waardevolle matches tot stand zijn gekomen.

 

Goed Ontmoet Award 2017

Een ander belangrijk én feestelijk onderdeel van Goed Geregeld Groningen was de bekendmaking van de winnaar van de Goed Ontmoet Award 2017, ontworpen en gemaakt door door kunstenares Erika Stulp en uitgereikt door juryvoorzitter Betty de Boer.

 

Drie bedrijven waren genomineerd: Bos & Bos Catering, De Verbinding en naaiatelier Van Hully. Het constructiebedrijf De Verbinding dat werk biedt aan dove mensen, werd de overtuigende winnaar. Door zowel het publiek als de jury werd dit bedrijf gekozen als meest maatschappelijk betrokken onderneming van de gemeente Groningen.

 

De Verbinding is geen gewoon bouwbedrijf. De onderneming, die dit jaar precies 10 jaar bestaat, is een social enterprise die vakmanschap koppelt aan het bieden van maatschappelijke kansen, in de vorm van werkgelegenheid en opleiding, aan dove mensen. De Verbinding levert daarmee een grote maatschappelijke meerwaarde voor de gemeente Groningen.

 

Kortom, Goed Geregeld Groningen was een succesvol evenement met een meer dan verdiende winnaar.

 

Pin It on Pinterest

Share This